Welkom bij AVB vertalingen

Experts in uw beëdigde vertalingen!

AVB Vertalingen is sinds 1972 gespecialiseerd in onder meer beëdigde vertalingen. Alle regels rondom deze dienst zijn goed geborgd in de bedrijfsprocedure conform ISO17100. Wij nemen het gehele proces van A tot Z voor u uit handen, evenals het legalisatieproces. AVB werkt met inhouse vertalers die beëdigd zijn in meer dan vier talen. Daarnaast werken we samen met 1.200 beëdigde vertalers in alle talen. Een team van taalkundige projectmanagers ontzorgt u bij het gehele vertaaltraject. Zij adviseren u over het legaliseren van de vertaling (apostille), zorgen voor de juiste match van vertalers die bekend zijn met de materie en controleren of alle documenten compleet zijn. Ze maken afspraken over wanneer de documenten klaarliggen om opgehaald te worden of per koerier naar u te worden verzonden.

Waarom een beëdigde vertaling en vertaler?

Een beëdigde vertaling is gemaakt door een beëdigd vertaler. Het betreft documenten bij notariële of zakelijke transacties zoals een Statutenwijziging, arbeidsovereenkomst, verkoop van aandelen, arbeidsovereenkomsten en gerechtelijke vonnissen. Daarnaast kunnen het ook officiële documenten zijn, zoals een diploma, geboorteakte, uittreksel uit het bevolkingsregister of rijbewijs. De beëdigde vertaler hecht het originele document, samen met een verklaring met stempel en handtekening aan de beëdigde vertaling. In deze verklaring staat dat de vertaling een getrouwe en nauwkeurige weergave is van het originele document. Een beëdigd vertaler is iemand die op grond van opleiding en professionele vaardigheden door de rechtbank is beëdigd en daardoor bevoegd is officiële documenten te vertalen.

Legaliseren en apostille.

Vertalingen die voor het buitenland bestemd zijn, dienen naast de beëdiging van de vertaler gelegaliseerd te worden of voorzien te worden van een apostille (landen die zijn aangesloten bij het Apostilleverdrag). Bij legalisatie verzorgen wij het gehele traject van Rechtbank, of Buitenlandse zaken en Ambassade tot aan uw bureau.

Neem gerust contact met ons op en wij regelen de rest!

Ik heb vertaalwerk

AVB Vertalingen heeft specialisten voor elk project. Wij vertellen graag over de mogelijkheden of maken u vrijblijvend een offerte.

Casestudy's

Naast vertalingen leveren we ook andere hoogwaardige taaldiensten

U zoekt een specialist in een vreemde taal? Wij bieden professionele taaldiensten voor veeleisende klanten.
Vaak dezelfde vertalingen? Met terminologiebeheer bespaart u tijd en kosten door vertaalkeuzes te registreren en te beheren.
Welke boodschap u ook wilt overbrengen. Onze schrijvers en redacteuren zorgen voor een foutloos eindresultaat.
Tolk nodig? Specialistische tolken voor elke talencombinatie en op ieder vakgebied staan tot uw beschikking.
Meertalige DTP en vertaling van uw audio- en videocontent. Het kan bij AVB.
Vloeiend, correct en overtuigend. Onze native speakers raken de juiste toon in elke taal.