Welkom bij AVB vertalingen

Casestudy: Vertaling Frans naar Nederlands

210 pagina's fiscale documenten Frans-Nederlands in 10 dagen

De klant

Een van de grootste notaris-/advocatenkantoren van Nederland.

De opdracht

Vertaling van 210 pagina’s (113.000 woorden) gespecialiseerde fiscale, financiële en juridische tekst van het Frans naar het Nederlands.

De uitdaging

De klant stuurde de opdracht op donderdag en wilde de vertaling maandag een week later terughebben. Het ging om gescande PDF’s van gedeeltelijk slechte kwaliteit. Inzet van vertaalsoftware die het werk zou kunnen bespoedigen was nauwelijks mogelijk.

Onze oplossing

Onze projectmanager heeft de teksten onderverdeeld naar specialisme. De meeste teksten waren financieel/fiscaal van aard, sommige ware vooral juridisch. Vervolgens is een team van vertalers samengesteld op basis van de behoeften en die zijn direct aan het werk gezet, allemaal op hun eigen specialisme. Een revisor keek het werk van verschillende vertalers na en zorgde zo voor zo veel mogelijk consistentie qua stijl en terminologie. Binnen 10 kalenderdagen werd de opdracht aan de klant geleverd.

Cobi Leijstra

Cobi Leijstra, projectmanager

“Een opdracht als deze doet je hart als projectmanager sneller kloppen. Het is altijd weer de vraag of je het gaat redden. Zoveel tekst over zo’n specialistisch onderwerp, dat is zeker geen ABC-tje. Gelukkig hebben we een zeer uitgebreid bestand met gespecialiseerde vertalers en konden we voldoende specialisten vinden om deze klus tot een goed einde te brengen. Daar ben ik best trots op.”

" sd_margin_bottom="0px"]

Wat onze klanten over ons zeggen

 • TMF Group logo

  Wij adviseren klanten om hun vertalingen te laten verzorgen door AVB. Ze zijn snel, betrouwbaar en hebben altijd een goede service. AVB staat bij ons voor “Altijd Vertrouwd Bureau”!

  Sabrina Joemratie – TMF Netherlands B.V.

 • VCK Rob Appels

  Naast de hoge kwaliteit van de vertalingen hebben wij de interactie en snelheid van oplevering van de teksten als zeer plezierig ervaren.

  Rob Appels – VCK Logistics

 • Geostick

  “Kernwoorden bij AVB zijn, professioneel, snel, meedenken en accuraat. Zelfs een opgemaakt bestand, komt vertaald opgemaakt retour! Daarom schroom ik ook nooit om jullie aan te bevelen bij anderen.”

  Marieke Wiersma – Geostick Group

 • Logo Base Logistics

  “We zijn erg tevreden met de gisteren ontvangen vertaling. Met name de schrijfstijl sluit goed aan bij onze verwachting. Het leest lekker weg, precies zoals het in het Nederlands ook bedoeld was!”

  Marc de Jong – Base Logistics

 • Julianus Loupatty

  “In de travel industry is snelheid heel belangrijk. AVB levert altijd snel, maar dat heeft geen gevolgen voor de kwaliteit, die is altijd top.”

  Julianus Loupatty – Garuda Indonesia

Neem contact met mij op

 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 128 MB, Max. aantal bestanden: 5.