Welkom bij AVB vertalingen

Het beste vertaalbureau van Nederland

Kwaliteit, transparantie en betrouwbaarheid. Ons vertaalproces heeft de norm gezet.

AVB Vertalingen is al sinds het begin in 1972 in de eerste plaats een kwalitatief hoogwaardig vertaalbureau. De nadruk ligt op specialistische juridische en financiële vertalingen, maar ook technische vertalingen, medische vertalingen creatieve vertalingen en vertalingen voor de retailsector komen vaak voor. Bedrijven uit de reis- en toerismesector doen eveneens regelmatig een beroep op ons. AVB vertalingen is ISO 17100 gecertificeerd.

U kunt ook bij ons terecht voor een heel gamma aan ‘value-added’ diensten naast het pure vertaalwerk. Zo is AVB een one-stop-shop voor bedrijven die het hele pakket aan diensten rond vertaling wil uitbesteden aan één betrouwbare partner. De taaldiensten die wij aanbieden naast het traditionele vertaalwerk zijn bijvoorbeeld multimediavertalingen, tolkwerk, terminologiebeheer, voice overs, copywriting en tekstredactie.

Vraag direct een offerte aan

Binnen 24 uur een offerte voor een vertaling of tolk

Spoedopdracht?

Als u een spoedopdracht heeft voor ons kunt u dat in het veld hiernaast aangeven door de optie ‘spoed’ aan te vinken. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. U kunt natuurlijk ook zelf contact met AVB opnemen. Ons mailadres is avb@avb.nl en telefonisch zijn we 24 uur per dag bereikbaar.

Wilt u bij ons solliciteren? Dan ontvangen wij uw sollicitatie graag via vacature@avb.nl. Bent u een bestaande klant? Dan ontvangen wij uw aanvraag graag via avb@avb.nl.

Vul hier uw gegevens in

 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 128 MB, Max. aantal bestanden: 5.
   Alleen bestanden in de formaten TXT, PDF, DOC, DOCX, en ZIP zijn toegestaan.

  Casestudy's

  Gecontroleerde vertaalkwaliteit

  Al decennialang focus op kwaliteitscontrole voor optimale klanttevredenheid.
  Juridische Vertaling

  ISO 17100-certificering

  AVB is sinds begin 2016 in het bezit van de nieuwe ISO 17100-norm. ISO 17100:2015 is een nieuwe, wereldwijde kwaliteitsnorm voor het leveren van vertaaldiensten. Al lang voordat deze norm bestond, volgde AVB al een vast omschreven kwaliteitsproces. Deze stappen zijn inmiddels gecertificeerd en gelden voor ons als leidraad bij het inrichten van onze vertaalprocessen en dienstverlening. Onafhankelijke auditors van KIWA hebben bevestigd dat de manier waarop we het vertaalproces bewaken en borgen voldoet aan de hoge eisen van deze norm. Ieder jaar opnieuw zal worden beoordeeld of AVB nog aan de eisen van ISO 17100 voldoet. Zo wordt onze kwaliteit doorlopend extern gemonitord.

  Lees meer over onze vertaaldiensten
  Financiële vertalingen

  Ervaren projectmanagers

  Om kwaliteit te garanderen hebben we het vertaalproces in een aantal onderscheidende stappen opgedeeld. En in dat proces hebben we een aantal checks ingebouwd die garanderen dat er constante vertaalkwaliteit wordt geleverd. Een ervaren projectmanager heeft de supervisie over het traject. Hij doet de initiële analyse van het document, selecteert de beste vertaler voor het werk, zorgt dat een onafhankelijke revisie wordt gedaan en voert de pre-delivery check uit.

  Download hier ons complete workflow document
  Vertaal specialisaties

  Technologie ondersteunt kwaliteitsborging

  Om de hoogst mogelijke kwaliteit te halen maken onze vertalers gebruik van CAT-software. CAT staat voor Computer Aided Translation. Het is de virtuele gereedschapskist met hulpmiddelen voor vertalers. Een van de belangrijkste tools is de QA-module. Dit onderdeel van het pakket legt de brontekst naast de vertaling en zoekt naar omissies, inconsistenties in vertaalde woorden en termen, tel-, opmaak- en interpunctiefouten. Fouten die je als mens makkelijk over het hoofd ziet, maar door de technologie feilloos worden opgespoord.

  Lees meer over onze vertaaldiensten