Welkom bij AVB vertalingen

Ik ben Karin Tol - Wilmering

Karin Tol – Wilmering kwam in 1991 werken bij AVB, dat toen nog ‘het Amstelveens Vertaalburo’ heette en waar de moeder van de huidige directrice de scepter zwaaide. Na ruim tien jaar vertrok ze “met bloedend hart” om dichter bij huis te werken, maar de sales- & accountmanager is sinds 2014 weer terug. “Dit werk past me als een handschoen.”

Toen ze de eerste keer begon bij AVB, kwamen veel vertalingen nog via de fax binnen en stond de eerste modem te ‘gieren’. “Ik was toen officemanager en heb Isabella, de huidige directrice, nog onder mijn hoede gehad toen ze als vakantiekracht haar moeder kwam helpen. Het zat gelijk goed. In de jaren dat ik elders werkte, hebben we altijd contact gehouden. We hielden de optie open dat ik terug zou kunnen komen.”

Begin 2014 was het zover. Het contact met sommige vertalers was “alsof het gisteren was” en het werk is nog steeds geen dag hetzelfde. “Iedere klant is weer anders. Hoe lastig sommige vraagstukken ook kunnen zijn, ik bijt me er graag in vast. Het begint met goed luisteren en daarnaast kun je met enthousiasme en humor veel bereiken. Daarom hecht ik ook veel waarde aan persoonlijk contact.”

Contact

020 - 645 66 10

karin.tol@avb.nl