Welkom bij AVB vertalingen

Casestudy: Beëdigde vertaling

Beëdigde vertaling 130 pagina's Albanese vonnissen in tien dagen

De klant

Een top 10-advocatenkantoor aan de Amsterdamse Zuidas.

De opdracht

Vertaal 130 pagina’s vonnissen van het Albanees naar het Nederlands.

De uitdaging

De deadline was 10 dagen vanwege de planning van de zaak in kwestie. De vertaling moest bovendien beëdigd worden volgens de Wet beëdigde tolken en vertalers (Wbtv). De brontekst werd aangeleverd in lage kwaliteit ingescande PDF’s. Daardoor werd de inzet van vertaaltechnologie voor het herkennen en automatische vertalen van overlap onmogelijk. De klus werd dus volledig op ouderwets handmatige manier vertaald.

Onze oplossing

Om de opdracht binnen de gestelde deadline te kunnen halen heeft AVB een team gespecialiseerde en beëdigde vertalers Albanees >  Nederlands ingezet. Alle vertalingen werden gecorrigeerd door één vertaler en de gecorrigeerde vertalingen zijn vervolgens allemaal beëdigd. De enorme administratieve afhandeling werd op het kantoor van AVB beheerd door een projectmanager gespecialiseerd in beëdigde vertalingen. De vertaling werd binnen de gevraagde termijn aan onze Zuidas-klant geleverd.

Cobi Leijstra

Cobi Leijstra, projectmanager

“Gelukkig hebben we bij AVB Vertalingen al decennialang ervaring met vaak complexe beëdigde vertalingen. Die ervaring heeft ons enorm geholpen bij dit uitdagende project. De veeleisende klant kwam vaak ook ’s avonds en in het weekend met extra spoedtoevoegingen. De druk op ons team was groot, maar we hebben de vertaling op tijd aan de klant geleverd.”

Wat onze klanten over ons zeggen

 • TMF Group logo

  Wij adviseren klanten om hun vertalingen te laten verzorgen door AVB. Ze zijn snel, betrouwbaar en hebben altijd een goede service. AVB staat bij ons voor “Altijd Vertrouwd Bureau”!

  Sabrina Joemratie – TMF Netherlands B.V.

 • VCK Rob Appels

  Naast de hoge kwaliteit van de vertalingen hebben wij de interactie en snelheid van oplevering van de teksten als zeer plezierig ervaren.

  Rob Appels – VCK Logistics

 • Geostick

  “Kernwoorden bij AVB zijn, professioneel, snel, meedenken en accuraat. Zelfs een opgemaakt bestand, komt vertaald opgemaakt retour! Daarom schroom ik ook nooit om jullie aan te bevelen bij anderen.”

  Marieke Wiersma – Geostick Group

 • Logo Base Logistics

  “We zijn erg tevreden met de gisteren ontvangen vertaling. Met name de schrijfstijl sluit goed aan bij onze verwachting. Het leest lekker weg, precies zoals het in het Nederlands ook bedoeld was!”

  Marc de Jong – Base Logistics

 • Julianus Loupatty

  “In de travel industry is snelheid heel belangrijk. AVB levert altijd snel, maar dat heeft geen gevolgen voor de kwaliteit, die is altijd top.”

  Julianus Loupatty – Garuda Indonesia

Neem contact met mij op

 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 128 MB, Max. aantal bestanden: 5.