Welkom bij AVB vertalingen

Casestudy: Juridische vertaling

50 pagina's juridische tekst in één dag naar Engels vertaald

De klant
Top 3-advocatenkantoor, gevestigd aan de Amsterdamse Zuidas.
De opdracht
Vertaling 50 pagina’s (ong. 12.000 woorden) zwaar juridisch-financiële tekst binnen 24 uur van het Nederlands naar het Engels.
De uitdaging
Er was enorm veel spoed bij deze opdracht waarvoor we onder normale omstandigheden een week rekenen. De tijdsdruk was dus heel groot en ook de combinatie van zwaar juridische en zwaar financiële teksten vergrootte de complexiteit van deze aanvraag. Daarnaast waren de meeste bronteksten ingescande PDF’s, waardoor de inzet van vertaaltechnologie gezien de zeer strakke levertermijn niet mogelijk was.
De oplossing
Onze projectmanager heeft de teksten direct opgesplitst in juridische en financiële stukken. De juridische stukken gingen naar twee juridische vertalers, de financiële stukken naar financiële vertalers. Alle vertalingen zijn met het oog op consistentie van terminologie door één revisor nagekeken en binnen de door de klant gevraagde termijn opgeleverd, zodat die ze op tijd met cliënt kon bespreken.

Pauli Verheijden

Pauli Verheijden, projectmanager

“Bij deze opdracht was het direct alle hens aan dek. 12.000 woorden binnen 24 uur is altijd al heel lastig, maar als de teksten dan zo gespecialiseerd zijn, is het helemaal spannend of het gaat lukken. We hebben 2 gespecialiseerde financiële vertalers gevonden die razendsnel hun deel hebben vertaald en twee juridische vertalers voor de rest. Om het geheel zoveel mogelijk consistent te krijgen qua terminologie en stijl, heeft 1 revisor alles nagekeken. En we hebben op tijd geleverd tot grote tevredenheid van de klant, die daardoor op tijd met zijn cliënt kon overleggen.”

" sd_margin_bottom="0px"]

Wat onze klanten over ons zeggen

 • TMF Group logo

  Wij adviseren klanten om hun vertalingen te laten verzorgen door AVB. Ze zijn snel, betrouwbaar en hebben altijd een goede service. AVB staat bij ons voor “Altijd Vertrouwd Bureau”!

  Sabrina Joemratie – TMF Netherlands B.V.

 • VCK Rob Appels

  Naast de hoge kwaliteit van de vertalingen hebben wij de interactie en snelheid van oplevering van de teksten als zeer plezierig ervaren.

  Rob Appels – VCK Logistics

 • Geostick

  “Kernwoorden bij AVB zijn, professioneel, snel, meedenken en accuraat. Zelfs een opgemaakt bestand, komt vertaald opgemaakt retour! Daarom schroom ik ook nooit om jullie aan te bevelen bij anderen.”

  Marieke Wiersma – Geostick Group

 • Logo Base Logistics

  “We zijn erg tevreden met de gisteren ontvangen vertaling. Met name de schrijfstijl sluit goed aan bij onze verwachting. Het leest lekker weg, precies zoals het in het Nederlands ook bedoeld was!”

  Marc de Jong – Base Logistics

 • Julianus Loupatty

  “In de travel industry is snelheid heel belangrijk. AVB levert altijd snel, maar dat heeft geen gevolgen voor de kwaliteit, die is altijd top.”

  Julianus Loupatty – Garuda Indonesia

Neem contact met mij op

 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 128 MB, Max. aantal bestanden: 5.