Welkom bij AVB vertalingen

Ik ben Wouter Munnik

Wouter Munnik studeerde Duits aan de Rijksuniversiteit Leiden, maar had niet de ambitie om docent te worden. Daarom volgde hij ook een rechtenstudie aan de Erasmus Universiteit. Hij werkte als softwaretester en jurist-documentalist voordat hij uiteindelijk in de vertaalwereld terechtkwam. Het bleek een schot in de roos. De vertaler/revisor, die sinds 2016 voor AVB werkt, voelt zich in zijn werk “als een vis in het water”.

“Ik doe dit werk al meer dan twaalf jaar, en het heeft me nog nooit verveeld. Ik word blij van taalkundige puzzels, ik vind het ontzettend leuk en uitdagend om oplossingen te vinden voor schijnbaar onoplosbare raadsels.” Zijn rechtenstudie komt uitstekend van pas bij de vertaling van juridische teksten. “Het is eigenlijk een heel handige combinatie.”

Dat hij Portugees leerde, had niet alleen te maken met zijn passie voor taal, maar ook met het feit dat het de landstaal is van Kaapverdië, het geboorteland van zijn vrouw. Zijn spaarzame vrije tijd besteedt Wouter vooral aan zijn gezin. “Mijn vrouw en kinderen zijn alles voor me. Ik vind het erg leuk en belangrijk om veel tijd te besteden aan mijn twee jonge kinderen, die de wereld nog aan het ontdekken zijn.”

Contact

020 - 645 66 10

wouter.munnik@avb.nl