Welkom bij AVB vertalingen

Ik ben Rens Dijkstra

Rens Dijkstra begon in 2013 bij AVB aan zijn “eerste grote-mensenbaan”. Nadat hij bij AVB begon als projectmanager, heeft hij zich inmiddels opgewerkt tot Hoofd taaltechnologie. Eerder werkt hij onder meer als zeilinstructeur en ober. Bij beide baantjes, die hij deed naast zijn school en zijn studie aan de Vertaalacademie, eindigde hij als teamleider. Coördineren en organiseren zit hem kennelijk in het bloed.

Maar ook daarnaast ziet hij wel overeenkomsten tussen zijn huidige en zijn eerdere werk. “Op zo’n zeilkamp moet je echt wel mensenkennis hebben. Je krijgt bijvoorbeeld te maken met kinderen met heimwee, en hun ouders. En er gaat altijd van alles kapot, dus je moet creatief zijn en leren improviseren met wat je hebt.”

Die ervaring komt hem nu van pas, nu hij als Hoofd taaltechnologie de wensen van de klant en de belangen van vertalers bij elkaar probeert te brengen. “Ik doe het liefst grote, ingewikkelde klussen. Je moet daarbij vaak ‘MacGyveren’ om de boel aan de gang te krijgen, maar als het loopt, dan loopt het.” Gelukkig kan hij naast zijn technologische werk ook nog wat projectmanagement doen, dat zorgt voor variatie. “Ik vind eigenlijk alles wel op zijn minst een beetje leuk en ik leer bovendien altijd graag nieuwe dingen.”

Contact

020 - 645 66 10

rens.dijkstra@avb.nl