Welkom bij AVB vertalingen

Ik ben Marcel Roumans

Sinds Marcel Roumans in 1986 van de Vertaalacademie in Maastricht kwam, heeft hij al veel functies binnen de vertaalbranche gehad, bij heel wat verschillende bedrijven. Vertaler, technisch schrijver, salesmedewerker en business unit manager, om er maar een paar te noemen. Maar zijn huidige functie vindt de project manager bij de SLV-desk  – de afdeling van AVB die in onderaanneming Nederlandse vertalingen levert aan grote internationale bureaus – toch het leukst.

“Op sommige dagen kom je ’s ochtends binnen en puilt je inbox uit van de aanvragen van klanten. Dan voel je je net een jongleur die twintig ballen in de lucht moet houden en vraag je je af hoe je het allemaal gedaan krijgt. Maar dan ga je aan de slag en dan blijkt het eigenlijk altijd te lukken om alle puzzelstukjes in elkaar te passen.” Gaat hij toch weer tevreden naar huis. “Lekker op de fiets, voor de ontspanning. Daarna voel ik me weer helemaal fit”.

Tijdens eerdere functies werkte hij ook ‘aan de andere kant’, als inkoper van vertaaldiensten. AVB is een “degelijk en betrouwbaar” bedrijf, vindt hij. “Bij de hele grote internationale vertaalbureaus bemoeien zich soms veel mensen met een opdracht. AVB is voor Nederlandse begrippen ook een groot bureau, maar is veel directer en persoonlijker. En de lijnen zijn hier kort, waardoor we ook heel flexibel zijn.”

Contact

020 - 645 66 10

marcel.roumans@avb.nl