Welkom bij AVB vertalingen

Ik ben Leonie Texier

Vertaler/editor Leonie Texier wist tegen het eind van haar studie Engels aan de UvA nog niet wat ze na haar studie wilde doen. Dankzij een tip van haar moeder, een jobcoach, ging ze in 2009 bij AVB een vrijwillige stage doen. Het beviel zo goed dat ze bleef. “Een van de leuke dingen aan vertalen is dat je iets maakt dat er daarvoor niet was.”

Na eerder naast haar werk een opleiding voor juridische vertalingen te hebben gevolgd, rondde ze onlangs een opleiding af waardoor ze ook beëdigde vertalingen mag gaan maken. “Dat lijkt me leuk, want dan kan je nog weer meer soorten teksten vertalen.” Die verscheidenheid aan teksten waar je als vertaler mee te maken krijgt, maken het werk boeiend, vindt ze.

Naast haar werk is ze dan ook een fervente lezer. “Ik houd vooral van sciencefiction en fantasy, en qua tv-series ben ik een echte Game of Thrones-fan. Wat boeken betreft is het handig dat ik alles in het Engels lees, daardoor is de keuze veel groter dan in het Nederlands.” Ook op haar reizen komt haar Engels altijd goed van pas. “Maar voor een reis naar Japan heb ik een cursus Japans gevolgd. En ik lees en versta ook wel Noors. Dat deed ik als minor naast mijn studie.”

Contact

020 - 645 66 10

leonie.texier@avb.nl