Welkom bij AVB vertalingen

Ik ben Isabella van Rooij

Isabella van Rooij was nooit van plan in het bedrijf van haar moeder te gaan werken. Ze ging naar de Toneelschool. In 1994 kwam de huidige AVB-directrice toch een paar weekjes ‘helpen’. Het beviel beter dan verwacht en ze vertrok nooit meer. Dat ze op de Toneelschool leerde zich in mensen te verdiepen, komt haar nog steeds goed van pas.

“Ik ben zelf geen vertaler. Maar ik ken het vak, ik zie mijn moeder nog met de tipp-ex aan de keukentafel zitten. Ik kan een brug slaan tussen vertalers en klanten”. Onder haar leiding werd het bureau niet alleen groter, maar ook klantgerichter. “We maken alles op maat voor iedere klant, iedere offerte is anders.” Zo voorkomt ze ook dat de verveling toeslaat, want “dat is het ergste dat er is.”

Haar succes verklaart ze mede door het feit dat ze de juiste mensen om zich heen weet te verzamelen, “intelligente mensen, zonder pretenties maar met talent. Het liefst mensen die zelf nog niet weten dat ze dat talent hebben.” Een van de dingen die ze in de loop van de jaren leerde, was te accepteren dat niet iedereen zo ambitieus is als zij. “Want ik wil altijd het beste uit mezelf halen. En uit anderen…”

Contact

020 - 645 66 10

isabella.vanrooij@avb.nl