Welkom bij AVB vertalingen

Ik ben Anita Jansen

Anita Jansen is een echt “mensenmens”. Dat ze als projectmanager bij AVB contact heeft met klanten, vertalers en collega’s, ziet ze dan ook als een groot pluspunt van haar werk. Bovendien is ze in haar element als ze dingen kan coördineren. Dat doet ze naast haar werk dan ook regelmatig bij allerlei evenementen.

Als vrijwilliger was ze onder meer betrokken bij Sail Den Helder en Amsterdam, de Tour de Lasalle en het Last Minute Summer Event. “Het liefst ben ik ‘troubleshooter’. Gewoon kijken waar mensen nodig zijn en daarop inspringen.” Haar liefde voor taal bracht haar naar de Vertaalacademie in Maastricht en toen ze daarmee klaar was, ging ze aan de slag als ondertitelaar. “Maar de hele dag in mijn eentje achter een computer zitten, is niks voor mij.”

Sinds 2011 werkt zij bij AVB, met name voor de SLV-desk, de afdeling van AVB die in onderaanneming Nederlandse vertalingen levert aan grote internationale bureaus. Daar moet je als projectmanager niet alleen vertalingen uitzetten, maar ook verstand hebben van de vertaaltools en factuursystemen waar grote internationale opdrachtgevers mee werken. En dat is precies wat zij er leuk aan vindt. “Ik houd wel van techniek en zo leer ik steeds weer nieuwe dingen.”

Contact

020 - 645 66 10

anita.jansen@avb.nl