Welkom bij AVB vertalingen

Casestudy: Vertaling Italiaans

Grote juridische spoedvertaling naar het Italiaans

De klant

Een top 3-advocatenkantoor gevestigd aan de Amsterdamse Zuidas

De opdracht: Juridische vertaling Italiaans

Vertaal 240 pagina’s vonnissen en conclusies binnen 10 werkdagen van het Nederlands naar het Italiaans.

De uitdaging

Een deadline van 10 werkdagen voor dit volume is in alle gevallen heel kort. In dit geval waren de bronteksten vanuit PDF geconverteerde Word-bestanden, vol omzettingsfouten en daardoor onbruikbaar in tools die overlap tussen teksten herkennen en zorgen voor tijdsbesparing. Alle documenten moesten dus zonder hulp van vertaaltechnologie worden vertaald, de langzaamste manier…

De oplossing

AVB heeft een team van 7 ervaren vertalers en 1 revisor ingezet om deze gigantische klus binnen de gestelde tijd op te kunnen leveren. Dankzij een lange historie van juridische vertalingen in allerlei talencombinaties kan AVB bogen op een groot bestand gespecialiseerde vertalers met wie we een uitstekende relatie onderhouden. En die graag een extra stap voor AVB zetten als dat nodig is. Dat bleek wel uit hun enorme inzet voor dit project dat ze samen met onze projectmanager, die alles heeft gecoördineerd, tot een goed einde voor de klant hebben gebracht .

Isabella van Rooij

Isabella van Rooij, algemeen directeur

“Omdat Italiaans mijn tweede taal is en er bovendien veel contactmomenten buiten kantooruren zouden zijn, heb ik de coördinatie van deze opdracht op me genomen. Er was constant communicatie tussen de klant en ons en natuurlijk tussen ons en de groep vertalers, met alle bijbehorende stress. Dankzij onze ervaring met dit soort grote gespecialiseerde spoedtrajecten hebben we de vertaling binnen de deadline van de klant met de gevraagde kwaliteit geleverd.”

Wat onze klanten over ons zeggen

 • TMF Group logo

  Wij adviseren klanten om hun vertalingen te laten verzorgen door AVB. Ze zijn snel, betrouwbaar en hebben altijd een goede service. AVB staat bij ons voor “Altijd Vertrouwd Bureau”!

  Sabrina Joemratie – TMF Netherlands B.V.

 • VCK Rob Appels

  Naast de hoge kwaliteit van de vertalingen hebben wij de interactie en snelheid van oplevering van de teksten als zeer plezierig ervaren.

  Rob Appels – VCK Logistics

 • Geostick

  “Kernwoorden bij AVB zijn, professioneel, snel, meedenken en accuraat. Zelfs een opgemaakt bestand, komt vertaald opgemaakt retour! Daarom schroom ik ook nooit om jullie aan te bevelen bij anderen.”

  Marieke Wiersma – Geostick Group

 • Logo Base Logistics

  “We zijn erg tevreden met de gisteren ontvangen vertaling. Met name de schrijfstijl sluit goed aan bij onze verwachting. Het leest lekker weg, precies zoals het in het Nederlands ook bedoeld was!”

  Marc de Jong – Base Logistics

 • Julianus Loupatty

  “In de travel industry is snelheid heel belangrijk. AVB levert altijd snel, maar dat heeft geen gevolgen voor de kwaliteit, die is altijd top.”

  Julianus Loupatty – Garuda Indonesia

Neem contact met mij op

 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 128 MB, Max. aantal bestanden: 5.