Welkom bij AVB vertalingen

Ik ben Joël Sigling

Joël Sigling was als jongetje al gefascineerd door de vreemde taal waarmee het kinderprogramma ‘Die Sendung mit der Maus’ werd aangekondigd. Het bleek het prille begin van een carrière als “taalfanaat”. Als directeur van AVB richt hij zich onder meer op talentontwikkeling en sociaal ondernemerschap, en volgt hij de laatste ontwikkelingen in de vertaalbranche op de voet.

Na zijn opleiding aan het Hoger Instituut voor Vertalers en Tolken in Antwerpen werkte Joël Sigling jaren als freelancevertaler. De komst van zijn dochter wakkerde zijn ambities als ondernemer aan. Zijn vertaalbureau ‘Translation World’ fuseerde in 2010 met het ‘Amstelveens Vertaalburo’ tot het huidige AVB Vertalingen.

Talentontwikkeling is niet alleen zinvol voor een bedrijf, maar ook voor de vertaalwereld in het algemeen, vindt hij. “Als bestuurslid van GALA, de grootste internationale vakorganisatie van de vertaalbranche, hield ik me daar ook mee bezig. Door die internationale contacten blijf ik bovendien op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op ons vakgebied”.

“Uiteindelijk heb je een team nodig waarin iedereen zijn of haar vakkennis zo goed mogelijk kan inzetten om je doelstellingen als bedrijf te bereiken. Daar ben ik het meest trots op: dat we hier een fantastische groep mensen bij elkaar hebben, die zich met hart en ziel inzetten voor de klant.”

Contact

020 - 645 66 10

joel.sigling@avb.nl