Welkom bij AVB vertalingen

Ik ben Maarten Hogerwerf

Maarten Hogerwerf kende de vertaalwereld niet voordat hij er in 2010 via een vriend in belandde. “Ik wist helemaal niet dat er zoveel bij kwam kijken”. Als accountmanager bij AVB houdt hij zich sinds 2016 bezig met de vraag hoe je duidelijk kunt maken wat bij vertalingen het verschil in kwaliteit is.

“Bij auto’s, bijvoorbeeld, is het simpel, je kunt het verschil in kwaliteit gewoon zien. Bij vertalingen is dat veel lastiger, terwijl de ene vertaling wel degelijk beter is dan de ander.” De nadruk die er bij AVB wordt gelegd op kwaliteit, maakt zijn werk als accountmanager leuk, vindt hij. “Natuurlijk, want je weet gewoon dat je mensen echt iets goeds te bieden hebt.”

Het werken op de salesafdeling bevalt hem goed, ontdekte hij ook al tijdens eerdere banen. “Ik vind het contact met klanten interessant. Dat er nog niks vastligt, maar dat je zelf een band moet zien op te bouwen, dat ligt me wel.” Naast zijn werk is hij vooral op en rond het water te vinden. “Ik vind alles dat met water te maken heeft leuk, maar het liefst surf ik. Zo’n plank is klein, wendbaar, snel. En je kunt ermee springen.”

Contact

020 - 645 66 10

maarten.hogerwerf@avb.nl